How To Exam?

a knowledge trading engine...

TCS Other Placement Paper 1 Jan 2003 Not Specified

E-mail Print PDF
TCS Talent Test

 Part I English Synonyms etc. 34 Bits
 Part II Arthimatic 32 Bits
 Part III Critical Reasoning 12 Bits
 Total 78 Bits two Hours Duration.

 Part I and Part III are Multiple option ques.
and Patr II is filling up
 
PART I English Synonyms & Passages 34 Bits

 Nearly 20 Bits on Synonyms:
 1. Clutch
 2. Divergent
 3. Veracity
 4. Indigenous
 5. Hamper
 Please go through Barrons GRE book -> High
Frequency Words List
 (especially all words starting with A and C.
But look all the
words
 nearly 300. Even one mark makes the difference. Don't
neglect. Hardly 
it
 takes two hrs to remember them along with synonyms)

 Next 2 passages are provided consisting of a few
underlines in ranging from.
Below
 passage, its provided a few (7-8) phrases. We have to
select the 
correct
 sentence and put it in the improper blank in the
main passage.
 Passage one is on Mind Power ( eight blanks)
 Passage two is on Investing Shares in the Companies (
6 Balnks)

 Part II Arthimatic 20 Bits

 1. 5,6,7,8,10,11,14, ?
 2.
 
|---+---+----+---+----+----+----+----+----|
 | A | one | 0 | 0 | one | 0 | 0 | 0 | 1 
|
 
|---+---+----+---+----+----+----+----+----|
 | B | 0 | one | one | 0 | one | 0 | one | 0 
|
 
|---+---+----+---+----+----+----+----+----|
 | C | one | 0 | 0 | one | 0 | one | one | 0 
|
 | | | | | | | | | 
|
 
|---+---+----+---+----+----+----+----+----|

 (AuB)nC = ? [ (A union B) intersection C = ?]
 3. obtain the Odd word .
 Java, Lisp, Smalltalk, Eiffel
 (One more wuestion of identical kind ? Oddman out)
 4.
 M 100 
1
 E
 M 70 
10
 B 60
 E 50
 R Year
 S 95 96 97 
98 99

 i ) Which year has maximum members growth?
 Two more ques. on this. Please go
through Barrons
GRE
 data interpretation issues
 5. In Madras, temperature at noon varies according
to -t^2/2 + 8t
+ 3
 (READ as : -t square /2 + ...), where t is elapsed
time. obtain how 
much
 temp. More or less in 4pm to 9pm. (May be we can
solve it by Definite
 Integration. Check any way)
 6. A man, a woman, and a child can do a piece of
work in six days. 
Man
only
 can do it in 24 days. Woman can do it in 16 days and
in howmany days
child
 can do the identical work? ( Numbers are not accurate.
issue model is
 important)
 7. What is the highest prime number that can be
stored in a 8-bit
 microprocessor?
 8. In which of the system 384 is equal to 1234?
(Numbers are not
correct.
 Important is only issue model)
 9. If D_MUQZM is coded as CENTRAL then RBDJK can
be coded as
---------
 10. The size of a program is N. And the memory
occupied by the
program is
 given by M = square root of 100N. If the size of
the program is
increased
 by 1% then how much memory now occupied ?
 11.

 1. How many more or less
speak English than
French?
 2. What % people speak all the 3 languages?
 3. What % people speak German but not English?

 12. The size of the bucket is N kb. The bucket
fills at the rate of
0.1
 kb per millisecond. A programmer sends a program to
receiver. There 
it
 waits for 10 milliseconds. And responce will be back
to programmer in
20
 milliseconds.
 Based on above info 1 ques. is there.
 13. A power unit is there by the bank of the river
750 mts. A cable
is
 made from power unit to power a plant opposite to
that of the river 
at
 1500mts. The cost of the cable beneath water is Rs.
15/- per meter ansd
cost
 of cable on the bank is Rs. 12/- per meter.
 Based on above info 1 ques. is there.
 14. Match the subsequent.

 i. brother ? sister a. Part of
 ii. alsecian ? dog b. Sibling
 iii. sentence ? snippet c. kind of
 iv. d.

 15. If the vertex (5,7) is placed in the memory.
First vertex (1,1)
's
 address is 1245 and then address of (5,7) is
----------

 16. A Planar solid cube contains howmany vertices,
howmany corner
points
 and how many faces?
               Y

 17. Which of the formula satisfies
the graph?
 4 equations provided.
 3
              X

18. Square of the <<term>> is directly proportional
to the cube of
the
 <<another term>> . If the <<term>> is 'a' and
<<another term>> is 'b'
then
 which 1 is correct?
 4 choices provided like a square / b cube =const...

 Part III Critical reasoning
 4 passages and every three ques..
Passage one : Barrons GRE Analytical Ability
Practice Excercise
questions
 7-11. ( passage is : The office staff of the XYZ
corporation.....) 
In
1996
 edition page number 377.
 Any way Iam giving the passage for those who do not
have Barrons 
book.
  The office staff of the XYZ corporation
presently consists of
three
 book keepers (A, B and C) and 5 secretaries
(D,E,F,G, and H).
Management
 is planning to open a new office in a different city
using three secretaries
and 2
 book keepers of the current staff. To do so they
plan to seperate
certain
 individuals who do not function well together. The
following
guidelines
 were established to set up the new office.
 1. Book keepers A and C are constantly finding
fault with one
another
and
 should not be sent as a team to the new office.
 2. C and E function well alone but not as a team.
They should be
 seperated.
 3. D and G have not been on speaking terms for
many months. They
should
 not go together.
 4. Since D and F have been competing for
promotion, they should not
be a
 team.
 Questions :
 1. If A is to be moved as 1 of the book keeper
which of the
following
 CANNOT be a possible working unit?
 a. ABDEH b. ABDGH c. ABEFH d. ABEGH e.
ABFGH
 ANS) b
 2. If C and F are moved to the new office , how
many combinations
are
 possible?
 a. one b.2 c.3 d. four e. 5
 ANS) a
 3. If C is sent to new office, which member of 
the staff CANNOT go
with
 C?
 a. B b. D c. F d. G e. H
 ANS) b
 4. Under the guidelines developed, which of the
subsequent MUST go 
to
the
 new office?
 a. B b. D c. E d. G e. H
 ANS) a
 5. If D is going to the new office which of the
subsequent is/are
true?
 I. C cannot go
 II. A cannot go
 III. H must also go
 a. I only
 b. II only
 c. I and II only
 d. I and III only
 e. I, II, III
 ANS)d
 NOTE : Qustion paper contains project leads and
programmers not
book
 keepers and secretaries.

 Passage two : Barrons GRE Analytical Ability
Practice Excercise
questions
 14-17. ( passage is : After months of talent
searching for an .....)
In
 1996 edition page number 377.
 Any way Iam giving the passage for those who do not
have Barrons 
book.
 After months of talent searching for an
administrative assistant
to
 the president of the college the field of applicants
has been 
narrowed
down
 to 5 (A,B,C,D and E). It was announced that
finalist would be
chosen
 after a series of all-day group personal interviews
were held. The
 examining committee agreed upon the subsequent
procedure.
 1. The interviews will be held once a week.
 2. 3 candidates will appear at any all-day
interview session.
 3. every candidate will appear atleast once.
 4. If it is necessary to call applicants for
additional interviews,
no
 more than 1 such applicant should be asked to
appear the next week.
 5. Because of the details in the written
applications, it was 
agreed
that
 whenever candidate B appears, A should also be
present.
 6. Because of the travel difficulties, it was
agreed that C will
appear
 for only 1 interview.
 Questions:
 1. At the 1st interview, the subsequent
candidates appear: A, B 
and
D.
 Which of the subsequent combinations can be called
for the interview
to be
 held the next week?
 a. BCD b. CDE c. ABE d. ABC 
e. ADE
 ANS) b
 2. Which of the subsequent is a possible
combinations for 
interviews
in
 two consecutive interviews?
 a. ABC ; BDE
 b. ABD; ABE
 c. ADE; ABC
 d. BDE; ACD
 e. CDE; ABC
 ANS) c
 3. If A, B and D appear at the interviw and D is
called for
additional
 interview the subsequent week, which the two
candidates may be asked
to
 appear with D?
 I. A
 II. B
 III. C
 IV. E
 a. I and II
 b. I and III only
 c. II and III only
 d. II and IV only
 e. III and IV only
 ANS)e
 4. Which of the subsequent correctly state(s) the
procedure followed
by
 the search committee?
 I. After the 2nd interview, all appicants have
appeared atleast
once.
 II. The committee sees every applicant a second
time.
 III. If a 3rd session is held it is possible fir
akk applicants to
appear
 atleast twice.
 a. I only
 b. II only
 c. I and II only
 d. III only
 e. I and III only
 ANS)a

 Passage three is a few thing like this. There are
swimmers
J,K,L,M,N,O,P
and
 different conditions provided.
 Passage four is like . A former planted trees in 4X4
rows. No of 
plant
 verieties are 6. Like red, green etc. ques.
based on these
 arragements.
( 0 Votes )

Earning: ₹ 2/-

Add comment


Security code
Refresh

You are here: Home