How To Exam?

a knowledge trading engine...

TCS Other Placement Paper 1 Jan 2003 Not Specified

E-mail Print PDF
Aptitude

1.My neighbour has 7 children.Every brother has equal no. of 
brothers and siters ,but every sister has twice as many brothers 
as sisters?
Ans: 4,3
2.There are 11 more animals than birds in a pet shop.If there are
as many birds as animals and if there are as many animals as birds
the no. of legs is 4/5 of the original.Howmany birds and animals 
are there?
Ans: 22,11
3.one soap can be made out of the scraps found while preparing
11 soaps.How many soaps can be prepared out of the scrap obtained 
out of 251 soaps.(Take all possibilities)
Ans: 25
4.Find out the 5 digit number whose 1st digit is 3 times
that of it's 5th digit,the 4th digit is 4 more than the 
second digit,the 3rd digit is 3 less than the 2nd digit,
and there are three pairs of digits such that every sum is 11?
Ans: 65292
5. 2XX
3XX
---
5XX
X4X
XX3
-------
XXXXX
-------
obtain out the X's and 7 is not there in the computation.

Ans: 281x332
6.There are five burglars and once went to a bakery to rob it obviously
The 1st guy ate 1/2 of the total bread and 1/2 of the bread.
The 2nd guy ate 1/2 of the remaining and 1/2 of the bread.
The 3rd guy ,fourth guy and 5th guy did the identical.After fifth 
guy there is no bread left out.How many bread are there?
Ans:31
7.The main line train begins at 5.00AM and the harbour line train
begins at 5.02AM.Each train has the frequency of 10 minutes.If a 
guy goes in the morning at a random time what is the probability
of he getting main line train?
Ans: 0.8
8.There is 66x33m rectangular area .Ram is 11/8 times faster than
Krishna.Both of them started walking at opposite ends and they 
met at a few point then,Ram stated "See you in the other end"Then
they continued walking.After a few time Ram thought he will have tea
so he turned back walked back 15 meters then he changed his mind
again and continued walking .How much Krishna has travelled by 
the time they meet?
9.A farmer has C chickens.A sack of feed comes for nine days.As the 
feed cost is increasing the farmer sells a few chickens and retains
12 chicken.If he decreases the feed volume by 10% .Then he observes
that the feed comes for 30 days.What is C?
Ans:36
10.Escalator issue.
A person walking takes 26 steps to come down on a escalator and it
takes 30 seconds for him for walking.The identical person while running
takes 18 2nd and 34 steps.How many steps are there in the escalator?
Ans:46

Anal Paper:
1. There are 9 cards organizes in 3 rows and 3 columns.
every row contains atleast 1 green card.There are 3 yellow
corners.Red is either in the 1st row or 2nd row.There are
2 greens in the third column and two blues in the 2nd row.What is
the organize ment of the cards
Ans: Y R G
B B G
Y G Y
2

( 0 Votes )

Earning: ₹ 2/-

Add comment


Security code
Refresh

You are here: Home