How To Exam?

a knowledge trading engine...

TechMahindra General Aptitude Placement Paper 18 Nov 2005 Not Specified

E-mail Print PDF

 Sample ques. Papers

  1. Which of the subsequent statement(s) is(are) not actual
    a. Literate workers have small families than illiterate workers.
    b. Families with two or less than two children are commoner than families with three or more children.
    c. two children families constitute 60% of the families of workers.
    d. More the no. of children a worker has the more illiterate he is. 
    e. None the above statement is actual. Ans : e     
                     

  2. Of a mutual instrument vibrate 6,8 & 12 intervals respectively. If all 3 vibrate together what is the time interval before all vibrate together again? Ans : 1/2 sec HCF of DR 

  3. Certain no. of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally. Ans : 110 men

  4. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in four years and Rs.1200/- in five years. Ans : Rs.800/-
    Sum of money at compound interest amounts of thrice itself in three years. In how many years will it take nine times itself. Ans : 6

  5. Two trains in the identical direction at 50 & 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes him. What is the length of faster train ? Ans : 75m
     How many mashes are there in a sq. m of wire gauge. every mesh being 8mm long X 5mm width
    Ans : 25000

  6. x% of y is y% of ? Ans : x

  7. The price of sugar increases by 20%, by what % house-wife should decrease the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be identical as before Ans : 16.66

  8. A man spending half of his salary for house hold expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, a man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50. What is his monthly salary ?
     Ans : 1000            
                                                       

  9. The population of a city increases @ 4% p.a. That is an additioanl annual increase of 4% of the population due to this influx of job seekers, the % increase in population after two years is 

  10. The ratio of no. of boys & girls in a school is 3:2 Out of these ?% the boys & 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders.? 

  11. 15 Men take 21 days of eight hrs. every to do a piece of work. How many days of six hrs. every would do if 21 women take. If three women do as much work of two men. Ans : 30

  12. A cylinder ingot 6cms in diameter and six cms in height is and spheres all of the identical size are made from the material found.what is the diameter of every sphere? Ans :3cms

  13. Rectangular plank of sqrt(2)meters wide can be placed so that it is on either side of the diagonal of a square shown beneath.what is the area of the plank? Ans :7sqrt(2) fig no-

  14. The difference b/w the compound interest payble half yearly and the simple interest on a certain sum cont out at 10% p.a for one year is Rs 25 what is the sum Ans:10,000

  15. what is the smallest n0 by which 2880 must be divided in order to make it a perfect square ? 
    a)3 b)4 c)5 d) six e)8 Ans: 3

  16. A dad is 30 times more than his son however he will be only thrice as old as the son what is father's current age ?Ans : 40

  17. An article sold at a profit of 20% if both the c.p & s.p were tobe Rs.20/- the profit would be 10% more. What is the c.p of that article? Ans : 1% loss

  18. How can a process be started automatically in UNIX ? ANS : Through CRONTAB { choices were crontab, inittab, and 2 more }

  19. What is the meaning of run level six ? ANS. Reboot

  20. How can you determine which file has generated the CORE ? 
    choices were.. 
    1.ps -ef | grep core 
    2.ps -ef | grep howtoexam.com
    3.pfile core 
    4.filec core 

  21. Diff.between inlinefunction((++)-macns(c)     
                  

  22. 3 to four ques. on conditional operator :?:

  23. Write a macro for sqaring no.

  24. Trees -3 noded tree ( four to five ques. fundamentals) Maximum possible no.of arrnging these nodes

  25. organize the nodes in depth 1st order breadth 1st order

  26. Linked lists Q) provided 2 statments

  27. Allocating memory dynamiccaly

  28. Arrays Tree the above both and obtain the mistake

  29. Pointers (7 to eight questions) Schaum series Pointer to functions, to arrays four statements ->meaning,syntax for a different four statements

  30. Booting-def(When you on the system the process that takes place is ------

  31. kind of global variable can be accessible from any where in the working environment ( external global variable)

  32. Which of the subsequent can be accessed randomly Ans. a. 1 way linked list
    b. 2 way "                        
    c. Arrays
    d. Trees

  33. Write a class for a cycle purchase(data items req.)

( 0 Votes )

Earning: ₹ 2/-

Add comment


Security code
Refresh

You are here: Home