How To Exam?

a knowledge trading engine...

Infosys Whole Testpaper Placement Paper 3 Sep 2006 Chennai

E-mail Print PDF
 

Dear friends,

The paper truly consisted of 3 parts namely,

1) Verbal part. 

2) Aptitude part.

3) Critical Reasoning.

No Psychometric Test.

 

VERBAL part.

Synonyms                                                         Antonyms

1) Frugality                                                   1) Harbinger

2) Convene                                                   2) Adherent

3) Balmy                                                        3) Supernal

4) Degraded                                                 4) Ungainly

5) Intractable                                               5) Unscathed

6) Deluge                                                     6) Boorish

7) Intrepid                                                   7) Transient

8) Musty                                                     8) Tenuous

9) Repudiate                                              9) Incongruous

10) Plagiarism                                          10) Parsimonious

 

A passage was provided which consisted of 10 blanks and we need to learn the passage 1st and then fill the blanks with improper statements, which was provided at the bottom of the page. (We have to be very fast in this part b’coz passage studying takes a lot of time.)

References: GRE Book from Barron’s (12th or 13th) is sufficient for both the Synonyms and Antonyms.

******************************************************************************************************************************

APTITUDE part.

1.If g (0)=1,g (1)=1 and g (n)= g (n-1) + g (n –2). obtain g (6).

a) 9            b) 13              c) 21          d) 7

2.A plane moves from 9°N60°E to 9°N60°W. If the plane begins at two AM and takes 10 hours to reach the destination, obtain the local arrival time.

a) 4.30 AM         b) 6.00 AM            c) 4.00 AM          d) 10.00AM

3. choose the odd 1 out. a) Java            b) Lisp         c) Smalltalk         d) Eiffel.

a) Lisp.           b) Java.          c) Eiffel.         d) Smalltalk.

4. choose the odd 1 out a) Oracle             b) Linux         c) Ingress        d) DB2

a) Linux           b) Oracle c) DB2 d) Ingress.

5. Number of faces, vertices and edges of a cube

a) 6,8,12 b) 8,12,8 c) 8,6,12 d) 12,8,6

6. If M denotes modulus operation, R denotes round-off, T denotes truncation obtain the value of the subsequent expression :(373,5)+R (3.4)+T (7.7)+R (5.8)

a) 21 b) 16 c) 19 d) 13

7. Which of the subsequent are orthogonal pairs?

a) 5i+3j b) i+j c) 3i-5j d) -7i+j

A) (a)& (c). B) (b)&(d). C) (a)&(d). D) (c)&(d).

8. provided the length of the three sides of a triangle. obtain the 1 that is impossible?

a) (5,5,11) b)(6,4,9) c)(4,3,8) d)(5,5,5)

9. obtain the singularity matrix from a provided set of matrices? (Hint det (A)==0)

a) 2   0          b) 5  -3         c) 4   6        d) 3    4

    3   5            - 5   3             3   7            2     0

a) c                b) a             c) b              d) d

10.Match the subsequent

 

a) Sentence snippet 1) Not a kind of

b) Basmati Wheat 2) Siblings

c) Brother Sister 3) A kind of

d) Cow Mammal 4) A part of

A->4,B->1,C->2,D->3

A->2,B->3,C->1,D->4

A->3,B->4,C->1,D->2

A->2,B->1,C->4,D->3

11. Which of the subsequent set of numbers has the highest Standard deviation?

a) 1,0,1,0,1,0 b) -1, -1, -1, -1, -1, -1 c) 1,1,1,1,1,1 d) 1,1,0, -1,0, -1

12. A building with height D shadows up to G. A neighbour building with what height shadows C feet.

a) C/D*G b) C+D/G c) C-D*G d) (C*D)/G

13. A bus started from the bus stand at eight AM and after staying 30 minutes at a destination returns back to the bus stand. The Destination is 27 miles from the bus stand. The Speed of the bus is 18mph. In the return journey the bus travels with 50% fast speed.

At what time it is returns to the bus stand.

a) one PM b) 12 PM c) 11 AM d) 10.30 AM

14.Complete the series. 5,9,11,15, __, 21,23

a) 18 b) 19 c) 24 d) 17

 

15.   Which shape will be found by using these values of x, y?

X    Y

0 0.00001

10 1.02

100 1.72

1000 3.00

4.72

(Sorry, I don’t remember the ans.)

16. If DPYGP is coded as BRAIN then EMXCT is coded as ____________?

a) CHAIR b) COBER c) COVER d) CEGER

17. A can copy 50 papers in 10 hours while both A & B can copy 70 papers in 10 hours. Then for how many hours needed for B to copy 26 papers? 

a) 13 hrs b) 18hrs c) 12hrs d) 15hrs.

18. The size of a program is N and the memory occupied by the program is provided by M = 4000sqr_root(N). If the size of the program is increased by 1% then how much % increase is there in the memory?

a) 0.22% b) 0.5% c) 0.8% d) 0.35%

 

19. 1 year ago Pandit was 3 times his sister's age. He will be only twice her age next year. How old will Pandit be after 5 years?


a) 8              b) 12             c) 11                   d) 13    

 

20. A car is filled with 4 and half gallons of fuel for a round trip. If the amount of fuel taken while going is 1/4 more than the amount taken for coming, what is the amount of fuel consumed while coming back?

 

a) Less than two gallons   b) 2 gallons   c) 2 1/2 gallons d) More than three gallons

3 ques. based on Data Interpretations were asked. Among which

A Venn diagram issue.

A Bar Chart issue.

A Pie Chart issue and every 1 of them had three to four ques..

References: For Aptitude part it is enough if we are thorough with all kinds of issues from R.S.Agarwal and refer previous ques. papers.

ANSWERS:

1) b 2) c 3) c 4) a 5) a

6) c 7) a 8) d 9) c 10) a

11) b 12) d 13) c 14) d 15)--

16) c 17) a 18) b 19) c 20) b

***********************************************************************

CRITICAL REASONING

 

Three ques. were provided I don’t remember the exact ques.. So I would like to only mention the kind of questions, which I had.

1) There were three cities namely A, B, C (California). Distance to every and the expense for taking every route was provided. Costs were provided in terms of dollars and cents (Relation b/w dollars and cents should be known.100cents=1$).

Four ques. based on this was asked such as which is the shortest route, less expensive etc.

 

2) There is a big University and a small college beside. Professors from University were M Senior Prof for Mathematics, J HOD of English Dept, L who knows Urdu and Professors from college were N who knows English well, D HOD of Latin Dept, and Y Senior Prof for Mathematics. There was a function to be conducted together by both the colleges and hence a few conditions like

Two Professors from the University has to be chosen.

There cannot be Professors related to the identical stream.

Team should consist of 3 members.

Four ques. based on the above part was provided.

3) 6 children are opted for the chorus line in the school play: Andrea, Beatrice, Consuelo, Denise, Eve, and Florence. There are 6 positions in the line; numbered one to six from left to right. The order of the children in the chorus line is determined by the subsequent rules:

Florence cannot stand in position number 6

Denise must stand immediately to the right of Consuelo

Andrea cannot stand next to Beatrice

Four ques. were based on their arrangements.

************


( 0 Votes )

Earning: ₹ 2/-

Add comment


Security code
Refresh

You are here: Home